tisdag 14 april 2009

Nysätern -09!

Den här skylten möttes man av när man kom upp dit. Ganska fränt!

Långfredag!
Den här dagen tog vi en lite längre tur, för att få lite "långåkning". Vi åkte upp till Vemstugan, stannade till för lite korvgrillning och mys i solen. Tur och retur blev det väl en sväng på runt tre mil i alla fall. Och skotern höll hela vägen! På eftermiddagen for vi hemåt och började ställa i ordning för kvällsmaten, som blev potatisgratäng, helgrillad fläskfilé, bea, tomat-och löksallad, fetaost, majs och mycket annat gott. Lagom till maten drygades vårt sällskap ut med Maria, Ida, Ulf och Tova som kom upp en dag efter oss. Så vårt lilla sällskap blev på nätta 15 pers. Och eftersom vi bodde stort så käkade vi uppe hos oss allihopa! Vi fick gott och väl plats.

Påskafton!
Den dagen åkte vi upp på en myr några hundra meter ovanför där vi bodde, för där kunde ungarna fara runt runt obehindrat, utan att de störde någon.
Vi andra grävde ner oss i snögropar och solade och bara njöt av livet!
Bilden föreställer Pär och Tomas som for ner och hämtade grillen när vi skulle grilla burgare till lunchen. Och aldrig förr har väl en simpel kycklingburgare smakat så gott!
Under dagen så fick vi besökare. Det kom fler från Edsbyn som var uppe där. Även dom på skoter så klart! Erik provkörde nästan allt som gick att köra!
När vi var lagom röda och mosiga i ansiktet for ner till boendet, för att duscha och fixa till påskmiddagen vi skulle äta på kvällen. Även det smakade oerhört bra. Köttbullar, prinskorv, potatis, sill, olika nubbesallader och mycket annat smått och gott. Även denna måltid avnjöts uppe på vårat loft. Det intogs även diverse rusdrycker, och det blev en skitkul kväll!




Påskdagen!
Den här dagen var vi lite sena i starten, av förklarliga skäl, men när vi kom iväg så blev det en tur upp på myren igen så ungarna fick gnussa av sig lite och vi fick en stund i solen. Det var inte lika strålande väder som föregående dagar, men vi var nöjda i alla fall.
Tomas stod för lunchen, som blev Kolbulle. Smaskens!
Kvällen blev väldigt lugn, eftersom vi tänkte komma iväg hemåt i skaplig tid på måndagen. Vi tände eld nere vid grillplatsen där vi bodden och släpade fram den gigantiska wokpannan som stod där, och så gjorde vi en skitgod pyttipanna i den. Vi plockade ihop diverse rester från helgens lopp, och smaskade i oss.
Sen bestod kvällen av packning och röjning.
På måndagen var vi uppe tidigt, packade det sista och städade ur boendet, och sen for vi hemåt runt halv tio. Var väl hemma i bostaden runt halv tre efter några stopp på vägen.
På det stora hela har det varit en fruktansvärt trevlig helg. Helt i min smak! Skoteråkning, sol, god mat och kul sällskap. Vi har redan preliminärbokat nästa påskhelg på samma ställe. Men då måste vi bara köpa två nya skotrar så man kan nyttja fjället på ett annat sätt. Med det gamla liket vi har så törs man inte ge sig ut på någon längre tur!
/Hulda



Inga kommentarer: