torsdag 13 november 2008

Dagens resultat!

Det gick bara bra med Tilde hos tandläkaren. Hon hade inga hål (tack och lov!) men hon skulle vara noga att borsta i fortättningen längst in på kindtänderna, eftersom dom var lite spåriga och där kunde lätt bli hål om hon inte borstade noga.
Var även in på Gärdet med en sopsäck gamla overaller och täckjackor efter barnen. Hon ville inte ha vuxen-jackor så dom åkte med hem igen. Ska åka in om en par veckor igen och se om något blivit sålt. JAG BEHÖVER PENGAR!
Var in på Hemköp och handlade lite mjölk, ägg och sånt för de sista slantarna så nu får vi tömma frysen på dess godsaker... Tur att jag fick en hel kylbag med älgkött av pappa för två veckor sen! Kan han inte börja jaga rådjur också eller börja med lammuppfödning? Eller varför inte grisar...?

På vägen hem svängde vi upp till Anna för att lämna grejerna från Panduro, sen hem och hänga tvätten som blivit klar. Hämta E och T vid bussen, hem och fixa mellis till alla och börja laga mat. Ikväll blev det laxgratäng och kokt potatis. Superenkel gratäng att göra för alla som kanske vill prova.

Laxfilébitar utan skinn
Lite citronpeppar
Riven ost, gärna lagrad tex Hälsinge special
Matlagningsgrädde
Lägg laxfilébitarna i en ugnsform och krydda med citronpepparen ovanpå. Riv osten och lägg den ovanpå laxbitarna och häll på grädden. Ugnen på 175, in med formen i ca 45 minuter och voilá! En lättlagad middag eller lunch, och god.

Tidigare ikväll åkte vi till Böle för svärfar ville ha hjälp att bära in gipsskivor så Pär fick göra det. Själv assisterade jag svärmor lite med spaghettikokning. Dom åt mat och vi fick glass, eftersom vi hade ätit hemma redan.

I kväll gör vi väl ingenting. Barnen på väg i säng och sen blir det TV för undertecknad. Det är ju Hells Kitchen ikväll!

/Hulda

1 kommentar:

Mammanna sa...

Japp då var middagen i morgon planerad då :-P

Bra det är med lätta goda tips. Och jag som älskar lax, smaskens!!