lördag 3 maj 2008

Hulda och familjen har flum-lördag!

Vaknade med ett ryck i morse (tiidigt!) och tänkte att "Fan jag ska jobba idag!" men en nanosekund senare inser jag att jag har ju ledig helg!!!! Somnade om, vaknade ca 8.45, klev upp, tog en rök och hämtade tidningen. Satt en stund på bron å kollade på katterna som jagade nyvakna flugor, då kan man inte låta bli att skratta!
Bara jag å Tilde vaken vid den tiden, men sen kom dom upp en efter en. Stoppa i dom frukost och upp till Bnäs på Häggesta marknad, vilket var årtiondets flopp! Skitlite folk, dåligt att titta på och allmänt värdelöst! Då åkte vi på Mobackes å där var det väl mer folk än på HELA Häggesta, sen blev det lunch hos en konkurrerande hamburgerkedja(?) innan tjejerna skulle på födelsedagskalas. Lämnade av dom och sen åkte vi byn runt å hälsade på, först hos mannens bror som byggde altan, sen till M och A-C som nyss hade oljat sin altan.

Då slog samvetet till, att vi kanske skulle göra något vettigt idag vi också. Hem, drog på oss jobbarkläder och konstaterade att nej, vi hade ingen lust, så vi åkte till svärmor och svärfar och hälsade på.
Det var så skönt att komma dit och kunna sitta ner och prata och slänga käft med dom, för det är alltid full fart där med saker som ska göras eller stugan full med folk. Men nu var det bara VI och dom hade tid att sitta ute i solen och prata med oss i en och en halv timme. Länge sedan det hände!!!! Tyvärr så var vi ju tvungen iväg å hämta tjejerna på kalas (annars har vi nog suttit kvar ännu) men när vi kommer till kalaset så vill tjejerna vara kvar och leka en stund till. Vad säger man, ja OK, kommer sen.

Hem, bakade kaka och ställde i ordning för tacos och iväg igen å hämta barn på "kalaset". Då var klockan 18.00, dags att äta. Vart har dagen tagit vägen???!!

Och i kväll har vi eldat lite skräp, röjt lite på tomten och tagit nån bärsa! Vilken j-a flumlördag!!!!!! Ingenting vettigt har hänt egentligen men alla är jättenöjda med dagen, å det är väl huvudsaken!

Kontentan är att man måste få vara lite slö och slapp ibland så blir det f-n så mycket roligare! Släpp alla "måsten", var människa och stå bredvid när alla andra "måste" så blir allt mycket bättre. OK, du kanske får dåligt samvete för stunden men du kommer må så mycket bättre när du får ta det lugnt en dag. Ingen kommer att tacka dig för att du krattat gräsmattan, bakat fyra sorters matbröd, kapat ved för halva vintern, snickrat en lekstuga och tvättat/servat bilen på en och samma helg! Nej, ta dig själv en slö-dag, du har igen det senare!

/Hulda

PS: I morrn jobbar jag som f-n här hemma. Kom å kolla får ni se!!!!!

Inga kommentarer: