onsdag 10 september 2008

Solresor=skitresor!

Japp, så har man då kommit hem från utlandsresan som Gud glömde. Har inte skrivit nåt här för vi har haft fullt upp ändå sen vi kom hem. Packat upp, tvättat, skrivit reklamationsbrev till resebolaget, varit på sjukhuset för provtagning på Erik.

Nåja för att ta det från början. Planet var i tid i år när vi skulle åka och så långt var det bra, men sen ombord på planet så var halva sällskapet placerat längst fram och resterande del långt bak. Jättebra när man åker med tre barn. Det var väl bara att gilla läget och tro att det skulle bli bättre. Det var bra i två dagar ungefär men sen fick mannen sån häftig diarré att han inte kunde gå utanför hotellrummet på tisdagen. Vilket var tråkigt men vi andra fullföljde våra planer och gick till vattenlandet. Sen blev vi andra sjuka, en efter en. Vi ockuperade toaletterna och solade och badade om vartannat. På torsdagen var mannen så pass pigg att vi gjorde en till utflykt till vattenlandet men då blev morfar hemma denna gång. Sen på kvällen när vi kom hem så brakade helvetet lös. Smurfen blev jättesjuk, hon kräktes ner ett hotellrum och sprang på toa om vartannat. Blev inte mycket sömn den natten. På fredagen var hon hyfsat pigg så hon kunde bada men hon sov en bra stund mitt på dagen. Men då kom nästa käftsmäll. Teresia klagade på örvärk. Jaha tack för kaffet. Pär iväg till lilla turkdoktorn som var vår granne och fick där hjälp av en fantastisk guide från ett annat resebolag (våra var osynliga under veckan) som tolkade. Det konstaterades att Teresia fått öroninflammation och fick medicin. Summa 70 euro, dvs ungefär 700 spänn! Lördagen skulle vi åka hem, morfar och Erik var fortfarande dåliga, planet var försenat en timme men annars flöt det på bra den dagen. Sammanfattning: av 6 personer som åkte blev 5 väldigt risig i kistan och den sista fick öroninflammation.

Till saken hör att det var inte bara vi som blev dåliga. Nejdå, folk föll i från hela tiden på hotellet. Man hörde hur det tisslades och tasslades överallt på hotellet. Man kan säga att det var ett jävla "skitprat"! Jag överdriver inte om jag uppskattar det till ungefär 75-100 pers som blev dåliga under denna vecka, en del så pass dåliga att de fick läggas in på sjukhus. Denna "epidemi" hade tydligen startat någon vecka innan vi kom men de visste fortfarande inte vad det var. Och inte verkade dom lägga ner någon större kraft att ta reda på vad problemet var heller! Så vi vågade inte dricka eller äta på hotellet efter halva veckan. Vi fick köpa vatten, läsk, öl och viss mat vilket vi tycker är helt uppåt väggarna eftersom vi betalat för all inclusive!!!

Ja så nu är vi hemma igen. Vi är OK i magen, men Erik fick åka in på sjukhuset igår för provtagning. Han har inte fått behålla varken det han ätit eller druckit sen vi kom hem. Vi övriga ansågs inte behöva lämna prov för vi hade inte påvisat några symptom sen vi kom hem. Men jag har författat ett reklamationsbrev till Solresor där jag inte skyr orden som jag mailade igår kväll med ett resonabelt ersättningskrav. Sen så får vi se vad som händer. Får väl återkomma i ärendet om de mot all förmodan skulle höra av sig!

Men annars har det varit bra! Det enda de inte har kunnat förstöra var vädret och det var kanon, 35 i havet och runt 40 i luften och bara sol,sol,sol!!!! Men vi åker nog aldrig mer med Solresor! Kommer lägga in bilder vid ett senare tillfälle.

/Hulda

Inga kommentarer: