onsdag 18 juni 2008

Mysko helg!

Så var dom lediga dagarna ett minne blott! I morgon är det dags att tugga grus igen....
Nåja, en dags arbete vägs upp mot de efterföljande TVÅ dagarnas ledighet! Kors i taket, stängt på holken i hela två dagar! Men sen är vi back in business på söndag.

Anledningen till rubriken är att det är midsommar och för första gången på sju år har vi ingenting planerat! Annars har vi alltid varit borta, eller haft främmande.Men i år-ingenting! Skönt? Ja men ändå konstigt. Vad ska man göra? Långtråkigt? Kan det förmodligen bli för alla andra är uppbokade till tänderna med sill, stång, sju sorters blommor och Små Grodorna! Nej, det blir säkert bra men det är en mysko feeling i kroppen att inte vara uppstressad över mat, sovplatser, fem-kamp eftersom sånt alltid faller på min lott och det lär ju inte behövas mycket av den varan när man blir bara tre...

I övrigt kan man ju säga att när man är ledig så är man inte ledig. Har arbetat så in i bomben här hemma. Åkte upp till min mormor och hämtade blomplantor en förmiddag, planterade resten av dagen. Tar en stund när man ska plantera en massa lobelia, petunia, tagetes, solrosor, astrar och lejongap. I rabatten där astrarna och lejongapen hamnade är det numer en salig blandning. Jag planterade så fint i rader, men katterna uppskattade inte symmetrin. De har flyttat plantorna och gjort byns största kattlåda där! Som ni kanske förstod i undermeningen så ligger våra katter inte på plus hos mig just nu.....Någon som har ett bra tips på vad man kan ha i rabatter så att katterna inte vill gå dit för göra sina behov? Krydda, medel...? De ska ju inte trilla av pinn om de kommer för nära men de ska undvika platsen.
Har städat, tvättat, tagit reda på tvätt, gjort tacopajer, bakat två sorters bullar, Smurf haft kompis här. Nåja, alla ska vi väl dö någon gång så man får väl vila då!

Snart väntar Sveriges ödesmatch på TVn. Fan ta den som ringer då! Räkna med att jag inte kommer svara....Hoppas att de kan vinna så att man kan titta på fotboll på lördag kväll också...

/Hulda

Inga kommentarer: