tisdag 6 april 2010

Nysätern 2010!

Ja, på skärtorsdagen så drog vi äntligen iväg! Mot Nysätern, denna oas bland fjällen. Enda stället i Härjedalen som det är fri åkning på, man behöver inte lösa ledkort. Det visar sig också, för det är grymt med folk och skotrar där en sån här helg! Det har blivit en hel massa härlig skoteråkning, god mat, glatt sällskap och många skratt...och framför allt: kanonväder!
På långfredagen var det väl så där, men det blev en tur till Vemstugan i alla fall. Och när vi kom tillbaka så drog jag, Erik, pappa och Pär iväg och hälsade på ett par från Byn som bygger stuga uppe där. Och vips så blev det lite fika där!
På påskaftonen drog vi iväg på långtur runt åt Särvsjön. Ganska maffigt när vi ligger 8-9 skotrar i karavan på leden! Blev väl en sådär 8 mil den svängen. Blev även en sväng upp till en ostörd "gryta" på fjället som Jon, en av grabbarna som bor på gården, visade oss. Lite komiskt, för när vi kom så var det ett enda spår dit, men sen vi hade varit där två dagar så var det inte många fläckar som var okörd! Men så kul!!!!


Så här såg det ut i "vår gryta" på fjället efter en eftermiddag, och då kan ni tänka er hur det såg ut efter en hel dag till med åkning där. Vi åkte upp dit igen på påskdagen och grävde ner oss i solen och bara njöt heeela dagen! Det kändes lite i skinnet på kvällen....


På påskdagen var det ju även Tomas 40-årsdag så då fixade dom käket och på bjöd på, med bröd, pilsner och bakelse efterpå. Det bjöds på älgfärsgryta, och det smakade väldigt bra! På kvällen blev det några pilsner inne hos Jon och Jens innan det var kväller. Upp tidigt på annandagen för att hinna få några mil till på översnöfordonet. Gjorde en repa upp till Orren och sen ner till Tommy, Kristina, Ola och Carolin för å säga hej innan vi åkte tillbaka och lastade och packade.
På det stora hela en synnerligen trevlig helg! Var lite tråkigt att behöva åka hem, men det är ju ändå skönt och komma hem på nåt vis...fast några dagar till har jag kunnat stanna kvar. Har väl lyckats få ihop nånstans runt 20 mil på skotern i helgen, så det känns ju bra att ha kunnat utnyttja den fullt ut.
/Tina




Inga kommentarer: